Okategoriserade

Allmänt om lyfthjälpmedel

Alla som någon gång har flyttat eller hjälpt någon annan att flytta vet hur jobbigt det är att bära saker. Man kan säga att det är en form av träning, men ofta är det stress inblandat när man ska bära något och då kan det vara svårt att se till så att man lyfter på rätt sätt. Om man inte lyfter på rätt sätt så sliter det snarare på kroppen än bygger upp den och i värsta fall kan man få problem med rygg, axlar och knän.

Att lyft måste utföras är dock väldigt vanligt, inte minst på arbetsplatser. Med dagens teknik inom lyfthjälpmedel har det dock förenklats en hel del. Har man rätt lyftutrustning så sparar man in väldigt mycket i tid och ansträngning. Dessutom blir risken att det man lyfter skadas betydligt mindre.

Vakuumlyft

Ett exempel på lyfthjälpmedel är en så kallad vakuumlyft. Med hjälp av den kan man hantera väldigt många olika material och den underlättar även om det som ska lyftas inte är särskilt tungt, men besvärligt på andra sätt. Det blir bland annat lättare att lyfta ark eller skivor av olika slag. Ark och skivor kan vara svåra att greppa om de ligger många ovanpå varandra i en hög. Om det till exempel ligger 100 glasskivor ovanpå varandra så går det åt mycket möda och tid bara till att sära på dem vid ett lyft utan hjälpmedel. Med hjälp av en vakuumlyft så går det snabbt att separera dem och placera dem där de ska vara.

Att investera i lyfthjälpmedel kan spara in både pengar och energi, pengar och energi som man kan spendera mycket mer effektivt.