Lampor

Belysning till ditt fordon

När vintern nalkas och mörkret faller allt tidigare, inser de flesta fordonsägare att det vanliga halvljuset inte alltid räcker till för att köra säkert och tryggt i trafiken. I stadstrafik eller i bostadsområden är cyklister bilistens svurne fiende, och för att balansera upp detta behöver fordonsägaren ”hotta” sitt åkdon med de allra bästa av fordonsbelysning från marknadsledande leverantörer.

fordonbelysning

Säker körning

För att inte ta sig vatten över huvudet räcker det inte med de vanliga fordonsbelysningarna såsom halvljus och helljus, utan för att få den bästa effekten och kasta ljus på dessa mörka nattgestalter krävs något alldeles extra. Den som vill vara på den säkra sidan och vill ha fordonsbelysning som passar bäst till att lysa upp gängse osynliga fotgängare, cyklister och tamdjur, gör bäst i att investera i en rejäl LED-ljusramp som sprider ut ljuset maximalt och inte lämnar någonting i blindo. Det bästa med dem är att de samtidigt inte lyser såpass högt att de bländar mötande fordon, så länge de är monterade nedtill fram, nedanför motorhuven. Viktigt är också att den inte får kombineras med halvljus utan ska användas istället för hel- och halvljus, detta för att inte riskera att blända mötande.
Xenon lampor är också kända för sitt starka ljus som lyser avsevärt starkare än de vanliga halogenlamporna som fordon får från fabrik. Dessa har dessutom mycket längre livslängd till skillnad från halogen. Det viktiga är dock att man ser till att det finns tillräcklig vinkling nedåt för att ännu en gång inte blända mötande fordon.

Fordonsbelysning för styling

Vill man ha mer ut av fordonsbelysningen än enbart säkerhet och klarhet, så finns det en mängd fordonsbelysningar som också är tänkta att ge fordonet en känsla av design och stil. Den ovan nämnda led-ljusrampen är en av dessa som får de insiktsfulla stilsökarna att vattnas i munnen. Men även klassiska ljusdioder i 3-pack eller 4-pack är minst lika snygga att montera på kärran, och imponera på kompisar och arbetskollegor.