Okategoriserade

När ska vi använda oss av relining?

Man kan lägga ner avloppsrör i jorden men oftast är det bättre med relining ur ett ekonomiskt perspektiv. Detta gäller självklart för både husägare och företag. Ser vi på det ur miljömässigt perspektiv blir vi inte heller besvikna. Det är betydligt bättre för miljön runt i kring då man egentligen bara behöver göra ett hål för att komma åt röret. Man behöver inte gräva några större diken vilket annars vore fallet.

 

Men vad är det egentligen vi gör då? Man kan säga att en relining ger dina trasiga rör en ny interiör som är helt sömlösa och har en suverän hållbarhet.

Självklart är det så att inte alla avloppsrör behöver bytas när man ser att de är skadade men vid behov så är relining att föredra. Tänk dig själv vilken operation det blir att först gräva upp och sedan ersätta skadade rör. Enkelheten i relining av rören är oslagbar då rören kan ligga kvar och allt kan ske på plats. Effektivt och relativt enkelt bör tilläggas. Rör i rör är väl den enkla beskrivningen på vad det faktiskt handlar om. Vi fyller ut det gamla röret med ett foder som innehåller harts som har härdats för att hålla ihop rörets inre. Vi måste med andra ord ha ett högt tryck för att sätta fodret som sedan hettas upp för slutning och passform.

 

Fördelarna är många med denna typ av lösning och jag tänkte nämna några nedan. Ofta kan man behöva gräva upp hela system ur marken för att kunna laga eller byta ut ett specifikt rör som gått sönder. Med relining kan vi på ett mer kirurgiskt sätt angripa ett specifikt krånglande rör och spar på detta sätt stora mängder tid. Vi kan också nämna problem med rotskada. Rörrelining är perfekt för att byta ut rotskadade rör som är väldigt vanligt främst på västkusten. Viktigt att komma ihåg är också att rörrelining med fördel kan användas på alla typer av rör. Alltså oavsett tillverkare eller material. Inga problem heller med rör som är upp till 90-grader vad gäller sina vinklar.