Okategoriserade

Kända inspelningsplatser i Norden

Är du en filmfantaster och vill göra en resa runt i Norden för att se alla de fantastiska filminspelningsplatserna? Då ska du börja med att ta dig runt om i Sverige. I Sverige finns det väldigt många fantastiska inspelningsplatser för kända filmer, både utländska och svenska och det är mycket spännande att se dem med egna ögon. Till exempel har alla Jägarna filmer spelats in runt omkring Luleå och Boden och därav är detta en mycket bra plats för dig att börja.

Ljussättningen i Norden är väldigt speciell på grund av klimatet här. Vill man åt de allra bästa ljusa platserna bör man kontakta en Location Scout som hjälper till med detta.

The American är en film som du kanske har sett, detta är en amerikansk film och filmen börjar med att de befinner sig på en inspelningsplats som är i Singsjön i Östersund. Om du är ett fan av Wallander filmer kommer du att upptäcka att många av dem har spelats i i Södra Sverige och i Ystads området. I stort sett har alla Astrid Lindgrens filmer spelats in i Sverige någonstans samt de nordiska länderna. Östersjön i sig är en mycket populär inspelningsplats och om du tycker om tv-serien The Vikings kommer du att återuppleva många svenska och nordiska miljöer i tv serien.

Norden har ett klimat som inget annat och ofta kombinerar filmer miljöer från Sverige, Norge och Finland för att skapa en fantastisk miljö. Arn är dessutom en film som spelas in i Västra Götaland, om du är ett fan av Arn så finns det otroligt många platser och kloster att besöka och miljön är lika sagolik som den är i filmen. När det kommer till resande så har detta blivit det nya stora inom att resa, allt fler vill uppleva kända filmmiljöer för att uppleva att de har varit på samma plats som kändisarna och att de får möjlighet att känna in sina favoritfilmer lite extra. Det är dessutom ett extra roligt sätt när man vill resa.