Okategoriserade

PVC fönster släpper in ljuset!

PVC fönster är något som används flitigt idag och som har blivit mycket populärt. Fönsterna kan också kallas för plastfönster, just eftersom att PVC är en typ av plast. Anledningen till populariteten är egentligen inte så svår att förstå. Fönsterna är otroligt enkla att underhålla och har dessutom mycket bekväma priser.

Har du planerat att renovera dina fönster och kanske byta ut till nya? Många husägare står inför just detta projekt och det är viktigt att man väljer rätt typ av fönster. Fönster är något som man inte byter ut speciellt ofta och just därför är det rekommenderat att man läser på ordentligt så man kan göra rätt val redan från start.

Det finns många fördelar med att använda sig av PVC fönster utöver de som är ovan nämnda. Fönsterna behöver aldrig målas eller t.ex. oljas, som träfönster behöver, och det räcker gott och väl med att du endast torkar av dina fönster med en fuktad trasa. Man bör aldrig använda några starka rengöringsmedel när man rengöra PVC fönster, utan det är alltid rekommenderat att man använder vanliga och milda, t.ex. såpa.

PVC fönster

Det näst intill obefintliga underhållet av fönsterna är kanske den största anledningen till att människor väljer just PVC. Fönsterna har en modern design och är snygga att titta på. Dessutom kommer de i olika former och storlekar, så att de passar perfekt för den byggnad som de ska sitta på. Både husägare, bostadsrättsägare och fastighetsägare väljer att använda sig av dessa fönster, både för att de är billiga, men också otroligt tåliga mot de växlande väder som Sverige kan ha. När man använder sig av fönster som är tillverkade i ett konstmaterial behöver man heller inte oroa sig för att fönsterna ska bli angripna av svamp, mögel och inte heller skadedjur

Tyvärr finns det dock en relativt stor nackdel med PVC fönster och det är att de inte är speciellt miljövänliga att använda sig av. På lång sikt och tack vare underhållet kan många dock mena annat. På Naturskyddsföreningen blir man dock starkt rekommenderad att avstå från allt som har med plasten PVC att göra. Anledningen till detta är för att PVC kan skapa stora problem för omgivningen och miljön. Miljöförstöringen sker både i samband med tillverkningen av fönsterna, men även på grund av materialet i sig och användningen av materialet. Under 2012 togs det fram ett miljövänligt PVC vilket många blev väldigt glada för. Trots detta vill både Naturskyddsföreningen och WWF avråda från användningen, både när det kommer till PVC fönster och t.ex. PVC golv.