Okategoriserade

Vi är det självklara valet och den bästa byggpartnern i Göteborg

ISO-certifierade, framtidsfokuserade och med ett tydligt kvalitetstänk – ända sedan starten 2015 har göteborgsföretaget DC Wäst haft en stark drivkraft att förbättra och innovera i byggbranschen. Resultaten har inte låtit vänta på sig: stora aktörer som OKQ8 och DHL syns redan bland de senaste årens referensuppdrag.

Idag består DC Wäst av åtta anställda. Vd Claes Westerberg ansvarar inte bara för bolagets strategiska ledning utan står även stadigt med fötterna kvar i verksamheten som företagets produktionschef. DC Wäst firar snart treårsjubileum och grundades hösten 2015. Verksamheten utgår från Mölndal men företagets kunder finns dock över hela Sverige. En totalentreprenad som DC Wäst kännetecknas av att entreprenören själv utför projekteringen utifrån beställarens instruktioner.

”Vi är det självklara valet och den bästa byggpartnern i Göteborg. Det är tydligt att hela byggbranschen behöver innovation och nya förhållningssätt. Vår nyfikenhet och drivkraft att hela tiden förbättra våra processer och vårt utförande ligger helt rätt i tiden”, säger Claes Westerberg, vd- och produktionschef på DC Wäst.

Med sitt holistiska serviceerbjudande skiljer sig DC Wäst från konkurrenterna. Företagets starka framtidsprofil med fokus på kvalitets- och miljöaspekter är mer än bara en papperstiger. Miljöarbetet är en naturligt integrerad del av företagets kontinuerliga kvalitetsarbete, och DC Wäst är certifierade både enligt ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015.

Vad exakt innebär då en ISO-certifiering? Och vad är det för krav som måste uppfyllas av ett företag för att det ska kvalificera sig för certifieringen? Ett ISO 14001-certifikat innebär bl.a. att det måste finnas ett kvalitetsledningssystem på plats som lever upp till villkoren i den ISO-standard som ska användas. Systemet ska även finnas på plats som en integrerad del av DC Wästs vardagliga rutiner. Dessutom krävs att verksamheten granskats och verifierats av behörig part som är auktoriserad att utföra certifieringen. ISO 9001 är i sin tur en ledningssystemstandard i företaget, den handlar exempelvis om allt från hur DC Wäst svarar i telefon till hur företaget säkerställer att de undviker driftstörningar.

På ren svenska: det handlar alltså om hur DC Wäst ständigt förbättrar och justerar sin verksamhet för att matcha kundernas behov. När du är kund till ett ISO 9001-certifierat företag eller organisation har således du en garanti för att det är ordning och reda hos din samarbetspartner.

”Nöjda kunder är A och O för oss. Vår tillväxt beror på att vi hela tiden lyckas påvisa resultat av mycket god och hög kvalitet. Våra kunder har lärt sig att vi står för kloka, kostnadseffektiva och klimatsmarta lösningar”, poängterar Claes Westerberg.